Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
Renadi Santoso
lid sinds: 4-2017
Breng mij in contact met Renadi

Biografie

Attentie: wegens corona en omdat ik tot een risicogroep behoor, geef ik momenteel al mijn lessen alleen via video chat (Jitsi, Zoom, Skype, Facetime). Stuur me een berichtje, of bel me (06-18707052) als je interesse hebt!

Ik geef lessen en workshops sinds 1986 toen ik mijn gitaarstudie aan ’t Sweelinck Conservatorium in Amsterdam begon. Ik geef les aan individuen zowel als groepen en ensembles. In de loop van de jaren heb ik meerdere instrumenten leren bespelen en toepassen en dat zie je deels ook terug in de lessen die ik geef.

Mijn uitgangspunt is altijd de leerling. Wat wil je? Heb je een specifiek doel voor ogen, of wil je gewoon kijken hoe ver je kunt komen? Doe je ’t puur voor je plezier, als fijne, uitdagende hobby, of heb je meer ambities?
Op welk niveau je ook insteekt, ik zie het als mijn taak om jou doelgericht verder te helpen om jouw droom te verwezenlijken.

Welke lessen kun je bij mij volgen?
• gitaarles privé – alle niveau’s.
• Muzikale coaching – heb je al enige ervaring (met wèlk instrument dan ook!) en wil je je muzikale kundigheid naar het volgende niveau brengen? Dan is personal coaching aan te raden zodat we samen jouw ambitie dichterbij gaan krijgen.
• Muzikale coaching voor ensembles – speel je in een band of ensemble? En hebben jullie de wens om artistiek verder te komen? Komen jullie er even niet uit? Coaching op maat kan dan de oplossing zijn!
• Suling les privé – heb je altijd al die mooie Indonesische liedjes willen spelen op zo’n bamboe fluit (suling, spreek uit: soeling) en afgevraagd hoe dat nou werkt? De trucs, tips en geheimen die ik je kan geven onthullen de mysterieuze schoonheid van het sulingspel. Voor beginners en half gevorderden.
• Kecapi (ktjapie) les privé – heb je zo’n Javaanse citer staan of weet je er eentje en ben je nieuwsgierig geworden of jij er wat mee kan? Een unieke kans in Amsterdam om van een meester les te krijgen. Beginners en gevorderden.
• Drumles privé – drummen is een van die magische activiteiten die nooit vervelen en waar (uiteraard) ritme maar ook en vooràl muzikaliteit veel aandacht vereist. Ik zal je naast de nodige rudiments ook leren muziek te maken! Speciaal voor beginners.
• Gamelanmuziek (ensemblelessen) - gamelan komt uit Indonesië (Java en Bali) en is de benaming van een set instrumenten die onverbrekelijk bij elkaar horen. Gamelan betekent zoiets als ‘wat gehamerd wordt’ of ook wel ‘waar gehamerd wordt’ en het bestaat dan ook vooral uit percussie instrumenten. Het kenmerkende is echter dat het melodische percussie is, met instrumenten in alle registers. Ook zeer kenmerkend aan gamelan is het ensemble-karakter van de muziek. Je maakt samen de muziek, er is niet per sé een solist of begeleider. Om gamelan te leren sluit je je aan bij het ensemble Gong Tirta. De lessen en repetities vinden plaats in het Gamelanhuis aan de Veemkade 578 in Amsterdam. Zie ook www.gamelanhuis.nl

Meer dan dertig jaar podium- en leservaring: iedereen is uniek en verdient een eigen aanpak!

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?

Mijn persoonlijke inspiratiebronnen?
Magma, King Crimson, Henry Cow, omdat ik onder de indruk ben van hun krachtige, tomeloze artistieke integriteit.
Gamelanmuziek uit Java en Bali, omdat hier traditie en moderniteit, spontaniteit en formalisme, collectiviteit en individualiteit harmonieus samengaan.
En nog veel, veel meer.

Aangeboden lessen

schrijf je in voor onze nieuwsbrief