Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
Franc
lid sinds: 4-2018
Breng mij in contact met Franc

Biografie

Drummers Initiative Amsterdam (DIA) is als drumschool ruim 20 jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene te noemen. Met jaarlijks zo'n 50 tot 70 drumleerlingen waren Franc auf dem Brinke en zijn consorten hofleveranciers voor vele pop- en jazzbandjes.

Franc auf dem Brinke-Snellen  is de drijvende kracht achter DIA. Hij is oprichter, eigenaar, directeur en docent. Als drummer is Franc zeer actief in de Nederlandse jazz- en fusion-scene. Daarnaast is hij meer dan gemiddeld ingevoerd in Braziliaanse muziek, traditioneel en modern.

Zodra je kennis en vaardigheden het toelaten kun jij bepalen waar de lessen over gaan en waar we samen naar streven. In het algemeen streef ik er naar dat mijn leerlingen plezier beleven aan het bespelen van dit fantastische instrument en zo snel mogelijk zelfstandig kunnen musiceren en studeren.

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?

Van alle muziek die cool vind, vind ik vooral de muziek van de jaren '60 en '70 heel inspirerend. Jazz is nooit beter geworden na Miles Davis en Weather Report, Popmuziek is nooit beter geworden na Stevie Wonder, Steely Dan en Joni Mitchell, Funk is nooit beter geworden na The Meters en Herbie Hancock's Headhunters. Een bijzondere periode waarin muzikale ontwikkelingen een enorme vlucht -en sommige artiesten een 'Giant Leap Forward'- namen. De meest inspirerende artiesten van nu kennen hun klassiekers en bouwen daar op geniale wijze op voort.

Mijn grootste inspiratiebronnen op drums zijn Steve Gadd, Tony Williams, Peter Erskine, Bill Stewart en Chris 'Daddy' Dave. Er zijn er uiteraard meer, maar het is soms goed om een short list te maken.;-)
Wat hebben zij dan gemeen? Ik denk dat ze allen het vermogen hebben om hun (vaak sterke) persoonlijkheden volledig in dienst te stellen van de muziek. Of zoals Donald Fagen (Steely Dan) het stelde in een advertentie, op zoek naar nieuwe muzikanten: 'Team Player. No Hangups'.

Aangeboden lessen

schrijf je in voor onze nieuwsbrief