Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€350
cursus
nog geen reviews
De Grafiekdrukkerij
lid sinds: 3-2018

Zomercursus Linodruk – Kickstart

Neem contact op met De Grafiekdrukkerij

Mijn lesaanpak

Maandag 2 juli t/m woensdag 4 juli, van 10 tot 17 uur. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een linoleumsnede? De techniek is een van de simpelste en biedt veel mogelijkheden voor experiment en variatie.

Start met een ontwerp: een eigen tekening of foto. Je zet deze over op een linoleumplaat met carbonpapier. Door delen weg te gutsen en delen te laten staan ontstaat een geheel: een compositie (reliëf)van licht (hetgeen je weg sneed) en donker (hetgeen je liet staan en als enige wordt afgedrukt). Je maakt een proefdruk en bewerkt de linoleumsnede hierna nog een keer.

Je doorloopt een traject van leren hoe je een compositie maakt, te kijken naar licht-donkerverhoudingen,kleur kiezen, mengen, de plaat inrollen, aanleg plaat en papier op de drukpers: draaien maar! Je leert het gehele procedé van begin tot eind. Drie dagen lang maken in kleiner groepsverband en van elkaar zien en leren. Ervaring is niet noodzakelijk.

Aangeboden Lessen


Groepsles

Als je deze én de cursus 'Follow Up' kiest - op donderdag 5 en vrijdag 6 juli- , krijg je € 50,- korting!

cursus
€350,00
Ma Di Wo

Aanvullende informatie

Zin om je een midweek intensief onder te dompelen in het drukkersambacht? Een aanrader is dan de vervolgcursus 'Follow Up'. Als de zon schijnt kunnen we op het terras met uitzicht op het IJ lunchen.

Zomercursus Linodruk - Kickstart
Zomercursus Linodruk - Kickstart 1 Zomercursus Linodruk - Kickstart 2
Neem contact op met De Grafiekdrukkerij

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


De Grafiekdrukkerij
lid sinds: 3-2018
schrijf je in voor onze nieuwsbrief