Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€95
workshop
nog geen reviews
De Grafiekdrukkerij
lid sinds: 3-2018

Workshop Portret in linodruk – grafische hoogdruk-techniek

Neem contact op met De Grafiekdrukkerij

Mijn lesaanpak

Zondag 6 mei van 10 tot 17 uur. Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken. Voor jezelf of als kado voor een ander.

Nadat je je fotokopie – vooraf naar mij toegestuurd en digitaal bewerkt – over hebt gezet op het linoleum met carbonpapier, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan, met behulp van de reductie of eliminatie-techniek. Alleen wat je laat staan wordt afgedrukt. Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen.

Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen (kleuren inkt), en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de linoleumplaat, 'het aanleggen', tot en met ‘uithalen’, uit de drukpers.

Aangeboden Lessen


Groepsles

De kosten voor deze workshop zijn € 95 per persoon, inclusief materiaal, koffie, thee, lunch.Op zondag is parkeren gratis op KNSM-eiland.

workshop
€95,00
Alle dagen van de week
uur
€13,57
Alle dagen van de week
Workshop Portret in linodruk - grafische hoogdruk-techniek
Workshop Portret in linodruk - grafische hoogdruk-techniek 1 Workshop Portret in linodruk - grafische hoogdruk-techniek 2
Neem contact op met De Grafiekdrukkerij

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


De Grafiekdrukkerij
lid sinds: 3-2018
schrijf je in voor onze nieuwsbrief