Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€625
cursus
nog geen reviews
AJTS
lid sinds: 6-2017

Werkplaats Infiltreren: infiltreren in de wereld om je heen

Neem contact op met AJTS

Mijn lesaanpak

Werkplaats infiltreren

In de werkplaats infiltreren ga je ook ‘infiltreren’ in de wereld om je heen, te beginnen bij de vele kunst- en theaterprojecten in je eigen grote en toch kleine stad. Samen met Jaïr en de groep ga je op zoek naar fascinaties, interesses en de plekken waarvan je denkt met theater en kunst iets te kunnen betekenen.

De eerste periode tot de herfstvakantie kom je op zaterdag bij elkaar om de groep te leren kennen en op de vloer spelles te krijgen. Zo ontwikkel je een speelstijl die open, tonend, theatraal, rauw en humorvol is. Je wordt getraind om zo persoonlijk mogelijk en vol zelfvertrouwen op de toneelvloer te staan. Er wordt ook gewerkt aan de hand van theaterteksten, poëzie, filosofie en krantenartikelen. Dat betekent dat er eventueel ook thuis gelezen en soms ook tekst geleerd moet worden. Naar aanleiding daarvan gaan we persoonlijke fascinaties en vragen bespreken. Zo ontstaat er een verlanglijst met mogelijke plekken om te infiltreren, dingen die je nog wilt leren én onrealistische ideeën die we toch gaan uitvoeren. Na de herfstvakantie kom je nog steeds op de zaterdagen samen om weer op de vloer bezig te zijn, teksten te lezen, infiltraties te evalueren en nieuwe dingen voor te bereiden, alleen daarnaast ga je in de stad infiltreren op de zaterdagavonden of op andere momenten in de week als dat zo uitkomt. Zo gaat het het verdere seizoen door, waarbij we om de zoveel tijd korte presentaties houden in theaters (bijv. Frascati), musea (bijv. Stedelijk) of bijzondere locaties in de stad. Ook bezoeken we regelmatig theatervoorstellingen.

In deze werkplaats infiltreren word je aangesproken op jouw fascinaties, je kunstzinnige ideeën, je zelfstandigheid maar ook je verantwoordelijkheidsgevoel voor een groepsproces. We maken de Werkplaats samen. Aan het eind van de lesperiode sluiten we af met een nog nader te bepalen presentatie.

Aangeboden Lessen


Groepsles

De cursus bestaat uit 24 lessen.

cursus
€625,00
Alle dagen van de week

Aanvullende informatie

Deze cursus wordt gegeven door Jaïr Stranders. Jaïr heeft de opleiding theaterdocent afgerond aan de AHK en tevens ook de opleiding Wijsbegeerte aan de UvA. Hij is actief als theater- en filosofiedocent voor verschillende hogescholen voor de kunsten, jeugdtheaterscholen en volwassenen.

Bij betaling voor 1 september 2017 kost de cursus 625 euro. Bij betaling na september geldt een ander tarief. Meer info? neem contact op.

Werkplaats Infiltreren: infiltreren in de wereld om je heen 1
Neem contact op met AJTS

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


AJTS
lid sinds: 6-2017
schrijf je in voor onze nieuwsbrief