Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€75
workshop
5/5 (2)
Jeanet van der Meer
lid sinds: 4-2017

Schilderworkshop Zingeving

Neem contact op met Jeanet

Mijn lesaanpak

Schildersworkshop zingeving

Hoe zie jij zingeving? Wat betekent het voor jou? Wat geeft jouw leven zin?

In deze workshop ga je je eigen zingeving schilderen. Een beeld zegt vaak meer dan woorden. Laat jezelf verrassen door het beeld wat je zelf maakt over je eigen zingeving.

Wat geeft jouw leven zin? Deze vraag kan bij je opkomen als je op je werk zit en je bedenkt je ’wat doe ik hier of waar draag ik hier aan bij en vind ik dit zinvol?’ Ook in situaties, waarbij je een dierbare verliest, scheiding of bij ziekte komen vragen als: ’wat voor zin heeft dit, dit verdriet, deze ziekte, sombere stemming...’

Vrijwel iedereen heeft in zijn leven wel eens met een situatie te maken, waarbij de vraag ’wat voor zin heeft het leven’ naar boven komt. Op de vraag wat geeft je leven zin, is door velen een antwoord gezocht en gegeven.

Aangeboden Lessen


Groepsles

Workshop van 3 uur op zaterdagmiddag inclusief materiaal en wat lekkers!

workshop
€75,00
Za

Aanvullende informatie

Deze workshop wordt gegeven door Jeanet van der Meer, beeldend kunstenaar en Petra van den Keijbus, integratief (psycho) hypnotherapeut.

Hieronder vind je het schilderij van deelnemer, Daniëlla. Het tweede schilderij is van deelnemer, Christien.

Schilderworkshop Zingeving 1
Schilderworkshop Zingeving
Neem contact op met Jeanet

Dit vindt onze community

Gemiddelde score per categorie:
5/5
5/5
5/5

5/5

5/5

4/5

Zingeving is een apart thema. Wat geeft je leven echt wel zin? En hoe beeld je dit dan uit? Zelf vond ik het thema zo abstract dat ik zonder plan en concept naar de workshop ging. Ik begon gewoon en uiteindelijk kwam ik ergens uit. Ik begon met een diep- blauwe cirkel, wat een soort rust voor mij uitstraalde en daarna kwam het ene na het andere. De verbondenheid met de natuur (bomen en de kust) is blijkbaar een belangrijke factor om met mijzelf en anderen verbonden te zijn. Tja, daarna was het doek nog wat leeg en ontdekte ik dat het leven niet alleen uit zwart wit bestaat maar een hele kleurenpalet is. Door deze workshop heb ik nieuwe inzichten over mijzelf en het thema Zingeving gekregen waarmee ik verder kan binnen mijn eigen proces.

5/5

5/5

5/5

Het thema van deze workshop was zingeving. Dan ga je nadenken wat zingeving inhoudt. Mooi om met de cursisten het erover te hebben. Wat geeft het leven zin? Wat geeft jouw leven zin? Voor mij is dat liefde, rust en natuur. Met name liefde tussen mensen. Vandaar de tekst: 'Liefde is datgene wat verdubbelt op het moment dat je het deelt'. Een leuke middag waarin ik weer nieuwe technieken heb geleerd en weer een stap heb gemaakt naar een mooie creatie. Petra en Jeanet geven je stof tot nadenken en daar houd ik van. Dit in combinatie met schilderen is heeft het voor mij een zeer interessante, gezellige en leuke dag gemaakt.

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Jeanet van der Meer
lid sinds: 4-2017
schrijf je in voor onze nieuwsbrief