Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€16,25
les
nog geen reviews
Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017

Schilderen, tekenen en kunstbeschouwing voor jongeren 12-18 jaar

Neem contact op met Rini

Mijn lesaanpak

Voor jongeren die tekenen, schilderen en kunst maken het leukste vinden dat er is, en die overwegen naar een kunstacademie te gaan, is deze cursus perfect. We gaan dieper in op de techniek van verschillende kunstenaars, maar ook hun motivatie: waaróm maakten/maken ze kunst? En waarom zúlke kunst? Hoe bepaalt je omgeving en je geschiedenis je blik op de wereld, en op welke manieren zou je de wereld willen veranderen?

Eerst gaan we het werk van een kunstenaar bekijken en bespreken, en iets lezen over diens leven en werkwijze. Daarna gaan we zelf één of meerdere werken maken waarin we ons laten inspireren door de kunstenaar die we bestudeerd hebben. We kunnen hierin gebruik maken van acryl- en olieverf, gouache, aquarel, tekentechnieken (krijt, potlood, houtskool, inkt, etc), fotografie, video, en sculptuur (zelfdrogende klei, papier maché, stof, gevonden materialen).

Op 15 december houden we een tentoonstelling van jullie werken.

Dit najaar gaan we kijken naar de volgende kunstenaars:

Elizabeth Peyton
Louise Bourgeois
Charles Avery
Alice Neel
Charlotte Salomon
Kerry James Marshall

Het kan zijn dat je in deze cursus een opdracht mee naar huis krijgt, om bijvoorbeeld foto’s te maken of iets te schrijven.

Docent Rini Brakkee volgde zelf naast de basis- en middelbare school altijd teken- en schilderlessen, en heeft een Bachelor of Fine Art aan de Gerrit Rietveld Academie behaald. Zij gunt ieder mens de vreugde en verdieping die creatief bezig zijn biedt. Zeker als tiener, wanneer je op zoek bent naar je identiteit en verhouding tot anderen, is het fijn je te uiten op het gebied van kunst. In kunst is niet maar één juist antwoord, in kunst wordt diversiteit en originaliteit gevierd, kunst maak je om jezelf te ontdekken, en om iets te delen met de kijker.

Neem contact op met Rini : info@groetenvanmarc.nl
Kosten van de cursus najaar 2019 zijn € 198,- voor 12 lessen
Elke donderdag 19.00 - 20.30 (behalve in schoolvakanties)
We houden de groep klein met maximaal 8 leerlingen
Locatie is Atelier Groeten van Marc, Vespuccistraat 35h, Amsterdam west

Aangeboden Lessen


Groepsles

Een les duurt 90 minuten

les
€16,25
Do
Schilderen en tekenen voor jongeren 12-18 jaar 2
Schilderen en tekenen voor jongeren 12-18 jaar 1 Schilderen en tekenen voor jongeren 12-18 jaar
Neem contact op met Rini

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017
schrijf je in voor onze nieuwsbrief