Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€225
cursus
nog geen reviews
Imael
lid sinds: 1-2019

Portretschilderen voor beginners met klassieke olieverftechniek

Neem contact op met Imael

Mijn lesaanpak

In mijn lessen zullen we de belangrijkste basistechnieken en -principes van het klassieke olieverf schilderen behandelen. Soms met een korte (groeps)instructie, maar vooral ook individueel, terwijl je aan het schilderen bent.

We gaan in deze cursus leren kijken naar de werkelijkheid door te schilderen naar foto en zullen vragen beantwoorden als: Hoe kunnen we diepte 'lezen'? Wat maakt iets helder of juist dof? Waarom zien dingen eruit zoals ze eruit zien? Wat moet je benadrukken en wat kun je beter weglaten om een portret interessant en aansprekend te maken voor de kijker?

Leren schilderen is geen oefening gegevens verzamelen en overbrengen op doek. Het is eerder gegevens afschudden en je vooronderstellingen leren loslaten. We hebben allemaal mentale constructen die ons ervan weerhouden om dingen helder waar te nemen.
Naast goed, kritisch leren kijken zullen we ingaan op kleurentheorie, het mengen van kleuren, werken met licht en donker, compositie en volgorde van schilderen.

Aangeboden Lessen


Groepsles

Deze cursus portretschilderen is bedoeld voor de beginnende amateurschilder met geen of weinig (olieverf)schilder ervaring.

cursus
€225,00
Do

Aanvullende informatie

De cursus bestaat uit 6 lessen van elk 2 uur. De lessen vinden plaats op donderdagavond van 19-21u in Amsterdam-West, de eerste les begint op donderdag 16 mei 2019. De cursus bedraagt €225 in totaal. Hierbij inbegrepen zijn het lesgeld, de benodigde materialen en koffie en thee. Je krijgt een eigen materialenset met penselen en doek. Andere materialen, zoals ezels en verf zullen tijdens de cursus beschikbaar worden gesteld. Je zelfgemaakte portret mag je na afloop van de cursus, samen met je penselen, mee naar huis nemen.

Portretschilderen voor beginners met klassieke olieverftechniek 2 Portretschilderen voor beginners met klassieke olieverftechniek 4
Neem contact op met Imael

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Imael
lid sinds: 1-2019
schrijf je in voor onze nieuwsbrief