Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€252
cursus
nog geen reviews
Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017

Portret tekenen en schilderen

Neem contact op met Rini

Mijn lesaanpak

Gezichten trekken meer dan andere onderwerpen de aandacht. Wat denkt de ander? Wie is het die ons al dan niet aankijkt? Portrettekenen en -schilderen is tegelijkertijd één van de moeilijkste dingen omdat de kleinste afwijking van de werkelijkheid de kijker zal opvallen. In deze cursus streven we naar het realistisch weergeven van een gezicht, maar is er ook ruimte om hiervan af te wijken en expressiever te werk te gaan.

De eerste lessen zullen we oefenen in het zoeken naar de juiste verhoudingen en het creëeren van diepte en volume. Hiervoor gebruiken we voornamelijk potlood en houtskool. We werken zowel van een foto als van levend model en tevens maken we een zelfportret met behulp van een spiegel. We besteden aandacht aan de standaard verhoudingen in een gezicht, maar ook aan de manier waarop je een succesvol kinderportret kunt schilderen of tekenen, en wat de valkuilen zijn bij het weergeven van kapsels en brillen.

Uiteindelijk werken we de laatste lessen aan een portret in olieverf. Hierin speelt onder andere het mengen van huidskleuren en de droge kwast techniek een belangrijke rol.

Deelnemers van elk niveau zijn welkom, wij bekijken met iedere cursist naar de individuele mogelijkheden en persoonlijke smaak.

Neem voor de mogelijkheden contact op met docente Rini Brakkee: info@groetenvanmarc.nl

Aangeboden Lessen


Groepsles

Een proefles kost €15,-

les
€21,00
Ma Di Vr
Portret tekenen en schilderen 2
Portret tekenen en schilderen 4 Portret tekenen en schilderen
Neem contact op met Rini

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017
schrijf je in voor onze nieuwsbrief