Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€198
cursus
nog geen reviews
Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017

Poëzie schrijven en voordragen

Neem contact op met Rini

Mijn lesaanpak

In 8 inspirerende experimentele lessen werken we toe naar een presentatie tijdens een voordracht avond. We zullen dus wekelijks aandacht besteden aan alle aspecten van zowel het schrijven als het presenteren van een goed gedicht. We gaan aan de slag met de volgende thema’s:

21 september: het lied

28 september: droomlogica

5 oktober: ruimte

12 oktober: performance

19 oktober: muziek en emotie

2 november: identiteit

9 november: guerilla poëzie

16 november: dialoog

Leraar Martijn den Ouden is dichter en beeldend kunstenaar. In januari 2017 verscheen zijn derde dichtbundel Een kogelvrije zomer. Wat betreft zijn gedichten zijn critici het over een aantal dingen eens. Ze zijn experimenteel, verrassend, gewaagd, kinderlijk, speels en ernstig. Het plezier dat hij erin heeft als hij schrijft, is terug te lezen in zijn werk.

Met hetzelfde plezier geeft Martijn de poëziecursus inhoud. Deze staat in het teken van het schrijven en bespreken van moderne/hedendaagse poëzie. De cursus leunt daarmee op de logica en frisheid van naoorlogse poëzie. Dichters als Lucebert, Hugo Claus en Gerrit Kouwenaar zijn een inspiratiebron. Maar ook de poëzie van Paul van Ostaijen en de Russische absurdist Daniïl Charms, die ten grondslag liggen aan de hedendaagse poëzie, dienen als fundament voor de cursus.

Al schrijvend leer je wat de kwaliteit is van een gedicht, waarin de poëtische waarde van woorden schuilt, welke woordcombinaties iets teweeg brengen en hoe je structuur aanbrengt in taal.

De taal wordt in beginsel behandeld als verf of als klei. Aandachtig werk je aan een taalsculptuur, een tekst, een gedicht. En plezier staat steeds weer voorop.

Aangeboden Lessen


Groepsles

De cursus bestaat uit 8 lessen. Een proefles van 2,5 uur kost €10. Voor meer informatie neem contact op.

cursus
€198,00
Alle dagen van de week
les
€30,00
Alle dagen van de week
Poëzie schrijven en voordragen 1
Poëzie schrijven en voordragen
Neem contact op met Rini

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Rini Brakkee
lid sinds: 3-2017
schrijf je in voor onze nieuwsbrief