Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€33
half uur
nog geen reviews
Eleonora Semionova
lid sinds: 9-2016

Pianoles in Amsterdam Oost, individuele aanpak, zeer deskundig.

Neem contact op met Eleonora

Mijn lesaanpak

Iedereen is uniek met zijn of haar eigen capaciteiten en tempo. Daarom ontwikkel ik voor en met elke persoon een individuele planning. Ondanks dat er niet altijd door iedereen evenveel thuis gedaan kan worden, zie ik duidelijk resultaat als er regelmatige pianoles wordt gevolgd.

Het mechanisme van de piano is zo gebouwd dat na het indrukken van de toets het geluid niet meer verandert. Daarom is de manier, lees juiste gewicht en techniek, waarop je een toets aanraakt zo belangrijk. De klank bepaalt uiteindelijk de schoonheid van het muziekstuk en daarmee de indruk die de luisteraar ervaart.
Met de correcte techniek breng je gewicht van je arm naar de top van je vinger en daarmee krijg je de gewenste klank. Daarom besteed ik veel aandacht aan de techniek en daarmee de klank van het pianospel.

Om het gewicht in de toppen van je vingers te kunnen voelen en over te kunnen zetten op de toetsen zullen je handen en armen los moeten zijn. Uit de praktijk blijkt dat de meeste volwassenen die bij mij komen niet gewend zijn om, voor een bepaalde moment, los te kunnen zijn. We zijn juist gewend alles onder controle te kunnen houden. Daarom is het een hele boeiende weg om dit zelf te gaan ontdekken en zo muziek van binnenuit te kunnen begrijpen. Door deze pianotechniek te leren beheersen en op de juiste manier piano te kunnen spelen, leer je eigenlijk ook jezelf beter te begrijpen en over nog veel meer dingen om je heen in het leven.

Kinderen op jonge leeftijd zijn makkelijker te leren om losser achter de piano te zijn. Uiteraard is er ook tussen kinderen onderling verschil aanwezig. Vrije motoriek gaat gepaard met de emotionele ontwikkeling van het kind. Veel wetenschappelijke werken hebben reeds bewezen dat: muziek de hersenen verder ontwikkelt. Kinderen die van jongs af aan muziek spelen zijn dan ook duidelijk verder ontwikkeld en dus bijna bevoorrecht! Daarom is piano spelen zo belangrijk, of een kind nu een groot musicus wordt of niet.

De lessen worden gegeven op een mooie locatie, vanuit mijn huis op het Borneo eiland te Amsterdam.

Aangeboden Lessen


Privéles

30 minuten
€33,00
Ma Di Wo Do Vr Za
uur
€60,00
Ma Di Wo Do Vr Za
Pianoles in Amsterdam Oost 1
Pianoles in Amsterdam Oost 2 Pianoles in Amsterdam Oost
Neem contact op met Eleonora

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Eleonora Semionova
lid sinds: 9-2016
schrijf je in voor onze nieuwsbrief