Vind lessen in muziek, dans, beeldende kunst en acteren
€20
workshop
nog geen reviews
Het Concertgebouw
lid sinds: 3-2018

Beethoven de Mythe in Het Concertgebouw door Michel Khalifa

Neem contact op met

Mijn lesaanpak

‘Vrij snel na zijn dood werd Beethoven gezien als de messias van de nieuwe kunst’, zegt Michel Khalifa. Een generatie na zijn dood gold Beethovens muziek als het allerhoogste dat ooit gecomponeerd was en had zijn werk een voorbeeldfunctie voor nieuwe klassieke muziek. Nog steeds is zijn muziek zeer geliefd. Bij veel staatsplechtigheden is zijn Negende symfonie vaste prik.

Tijdens deze avond gaat Michel Khalifa op zoek naar mogelijke verklaringen voor de wereldwijde populariteit van Beethoven. ‘Niet alleen zijn muziek, maar ook alles wat hij heeft bereikt ondanks zijn doofheid, wekt bewondering op.’

Aangeboden Lessen


Groepsles

De prijs is inclusief drankjes.

workshop
€35,00
Alle dagen van de week

Aanvullende informatie

Welk verhaal vertelt de muziek? Schudde de componist het stuk zo uit zijn mouw, of ploeterde hij eindeloos met melodieën en ritmes? Waarom worden mensen soms al honderden jaren geraakt door hetzelfde muziekstuk? Antwoord op deze én vele andere vragen krijg je tijdens de cursussen georganiseerd door Het Concertgebouw.

Deze les vindt plaats op maandag 28 mei om 20.00 - 22.00 uur in de Koorzaal.

Boek rechtstreeks bij Het Concertgebouw met de kortingscode AMATORE en ontvang €15,- korting.

Beethoven de Mythe in Het Concertgebouw door Michel Khalifa 2
Beethoven-Concertgebouw
Neem contact op met

Review deze les

Heb jij deze les gevolgd? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaring! Laat door middel van het aantal hartjes zien hoe je de les hebt ervaren. Help andere leerlingen met kiezen door jouw antwoorden toe te lichten.


Het Concertgebouw
lid sinds: 3-2018
schrijf je in voor onze nieuwsbrief