Overtuig leerlingen om voor jouw les te kiezen op je lespagina
Kevin Konings
lid sinds: 5-2016
28 Juni 2017

Overtuig leerlingen om voor jouw les te kiezen

Jouw lespagina op Amatore is de plek waar je toekomstige leerlingen vertelt hoe jouw les eruit ziet.

Je geeft deze pagina eenvoudig vorm door dit formulier stap voor stap in te vullen. Zodra je de stappen hebt doorlopen krijgen wij een bericht en doen de eindredactie voor je. Binnen een dag plaatsen wij je les online en sturen we je een mailtje.

In dit blog lees je wat belangrijk is bij een goede lespagina.

Twee tips vooraf.

Voordat je begint met het opmaken van jouw les stel je zelf twee vragen.

1. Tot wie richt ik me op deze pagina?
Geef je les aan kinderen en is het de ouder die je les bekijkt? Richt je dan tot de ouder. Geef je les aan ervaren leerlingen? Laat zien dat je verstand van zaken hebt.

2. Wat is het doel van deze pagina?
Vaak is dit leerlingen overtuigen contact met je op te nemen. Het is dus niet erg wanneer je niet antwoord geeft op alle vragen van een leerling. Misschien wil je juist vragen oproepen, zodat er contact met je wordt opgenomen.

Begin bij het begin. De Titel.

Een goede titel is van groot belang. Het is het uithangbord van jouw les. De titel zie je in het lessenoverzicht. Het doel van de titel is leerlingen te verleiden om op jouw les te klikken. Stel jezelf dan ook de vraag, wat maakt mijn les uniek? Formuleer een kort en krachtig antwoord (maximaal 65 tekens) en maak dit als titel.

Een foto van jouw les

Samen met de titel die je eerder hebt gekozen vormt de foto van jouw les de basis voor jouw pagina. Deze foto wordt namelijk ook getoond bij het lessenoverzicht en is daarmee jouw visitekaartje voor nieuwe leerlingen.

Wat voor soort les geef je?

Om ervoor te zorgen dat jouw les op de juiste pagina wordt getoond geef je vervolgens aan wat voor soort les je geeft. Gaat het om een dans-, muziek, beeldende kunst-, of acteerles? In de volgende stap geef je aan om welke categorie het gaat. Om welk instrument gaat het? Of welke kunstvorm of dansstijl?

Mis je een categorie? Dan ken je deze toevoegen.

Wat is jouw lesaanpak?

Dit gedeelte van jouw lespagina geeft leerlingen informatie over hoe jij je lessen vormgeeft en voor wie ze geschikt zijn. Geef hier antwoord op vragen als:

  • Voor welke leeftijd is mijn les geschikt?
  • Welke stijlen komen aanbod?
  • Hoe is mijn les opgebouwd?
  • Wat onderscheidt jou van anderen?

Leef je in, in de leerling die opzoek is naar een les. Wat wil hij weten in zijn zoektocht naar een geschikte les?

Tip: nodig de leerling uit om contact met je op te nemen. Vanuit dit persoonlijk contact kan je aanvullende informatie geven.

unieke-lespagina

Prijs

Nu je les leerlingen uitnodigt om erop te klikken, in de juiste categorie wordt getoond en iets vertelt over jouw aanpak stellen we je een aantal vragen over de prijzen die je hanteert.
Wat kost een losse les? Of een workshop? Vul in wat op jouw les van toepassing is.  Lees je meer over de prijsaanduiding op Amatore.

Locatie

Leerlingen kunnen op Amatore filteren op locatie. Op die manier kunnen zij vooraf bepalen hoe groot de afstand is die zij willen afleggen om naar jouw les te komen. Vul daarom je stadsdeel, postcode en huisnummer in. Kom je ook bij leerlingen thuis? Vink dan aan dat je ook les aan huis geeft.

Telefoonnummer
We vragen je ook om een telefoonnummer achter te laten. Dit nummer wordt niet getoond aan potentiele leerlingen. Wij gebruiken dit nummer, mochten we vragen hebben. Uiteraard kan je later wel je telefoonnummer aan je leerlingen geven om een afspraak in te plannen.

Wil je nog iets extra’s vertellen?

Vul dit in onder het kopje aanvullende informatie.

Last but not least: sfeerimpressie.

Beeld zegt meer dan 1000 woorden. Voeg daarom foto´s toe die een gevoel geven bij jouw les.

Ready to go!

Klik op ´´maak mijn les aan´´ en wij gaan voor je aan de slag.

Wil je hulp bij het opmaken en promoten van jouw lessen? Neem contact met ons via team@amatore.nl en informeer naar ons speciaal aanbod voor docenten.

Reviews

Zodra jouw les online staat kan je leerlingen uitnodigen om je les te reviewen. Hierover lees je meer in dit blog.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief