In 5 stappen meer leerlingen via Amatore
Kevin Konings
lid sinds: 5-2016
18 Oktober 2016

In 5 stappen meer leerlingen via Amatore

Met het verdwijnen van muziekscholen en culturele centra is het steeds lastiger om nieuwe leerlingen te vinden. Hoe vind en overtuig je potentiële nieuwe leerlingen? Amatore helpt je hierbij.

Naast dat we er alles aan doen om zo veel mogelijk bereik voor je te generen via onze facebookpagina, onze website en andere kanalen, bieden we je de mogelijkheid om een eigen profiel te maken. Jouw persoonlijk profiel op Amatore.nl is het visitekaartje voor nieuwe leerlingen. In dit blog behandelen we stap voor stap hoe je ervoor zorgt dat jouw profiel eruit springt.

Stap 1: een goede profiel foto

Nadat je bent ingelogd kun je je profiel wijzigen.

De eerste stap is het kiezen van een goede profielfoto. Standaard wordt de foto van het door jouw gekozen social media account getoond. Mocht je dit willen aanpassen dan kan dat. Ons advies is om een foto te kiezen waar alleen jijzelf opstaat. Op deze manier weten de bezoekers van jouw profiel wie de les geeft.

Vervolgens stellen we je een aantal vragen, zodat leerlingen je alvast een beetje leren kennen.

Stap 2: vertel iets over jouw achtergrond.

Beschrijf hier kort en bondig wie je bent en wat je doet. Denk hierbij aan hoe lang je al les geeft, welke opleiding(en) je hebt gevolgd en andere aspecten die helpen een beeld te vormen over jou als persoon en je manier van lesgeven. Bedenk je bij het schrijven wie je wilt bereiken. Hoe ziet je ideale leerling eruit en wat wil hij of zij weten over jou?

Stap 3: omschrijf in één regel wat jouw manier van lesgeven uniek maakt

Hier vat je samen wat jouw werkwijze uniek maakt. Deze regel krijgt een prominente plek op je profiel. Denk hier dus goed over na. Stel jezelf de vraag: wat maakt dat leerlingen juist contact met mij moeten opnemen?

Vervolgens krijg je de kans om afbeeldingen toe te voegen en een filmpje of geluidsfragment van jouw eigen repertoire te delen. Een mooie mogelijkheid om je woorden te ondersteunen met beeld en geluid.

Stap 4: wie is jouw grote inspiratiebron en waarom?

Wie heeft ervoor gezorgd dat je staat waar je nu staat. Mijn bron van inspiratie is bijvoorbeeld Ludovico Einaudi. Hij heeft in mijn optiek ‘’klassieke’’ muziek toegankelijk gemaakt voor een grote groep mensen.

Lees er alles over op mijn profiel ;-)

Stap 5: voeg een video toe van jouw inspiratiebron?

Ook hier geldt, beeld zegt meer dan 1000 woorden. Voeg een filmpje toe van jouw inspiratiebron.

Amatore-Amsterdam

Een rijk gevuld profiel moet gedeeld worden.

Nu je een rijk gevuld profiel hebt kun je je lessen toevoegen. Deze worden op de homepage van Amatore.nl getoond en uiteraard op je profiel weergegeven. Jouw visitekaart op Amatore is nu compleet.

Tip: deel jouw profiel via de sociale media kanalen waarop jij actief bent, op deze manier krijg je nog meer bezoekers.

Het laatste duwtje in de rug: een gratis proefles.

Natuurlijk leer je iemand pas echt kennen op het moment dat je elkaar ontmoet. Om de drempel tot deze ontmoeting zo laag mogelijk te maken, raden we aan om een korting op de eerste les aan te bieden. Misschien kun je zelfs de eerste proefles gratis aanbieden. Dit vergt een investering op de korte termijn, maar levert op de lange termijn absoluut op.

Laagdrempelig in contact komen: chat met leerlingen.

Alles staat nu; je hebt een compleet profiel, aansprekende lessen en biedt zelfs een (gratis) proefles aan. Nu is het aan de leerling om contact met je op te nemen. Om dit zo goed mogelijk te faciliteren hebben we op Amatore een chatfunctie ingebouwd. Je vindt alle vragen van leerlingen centraal in jouw persoonlijke inbox. Mocht je niet direct in de gelegenheid zijn om te reageren, dan sturen we een emailtje waarin staat dat er contact met je is gezocht.

Ik hoop dat dit je helpt met het bereiken van nieuwe leerlingen!

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons een mailtje team@amatore.nl.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief