Hiphop dansles in Amsterdam: Energiek en uitdagend
Bhiswan
lid sinds: 2-2017
06 Maart 2017

Hiphop dansles in Amsterdam

Een warme zomernacht op 11 augustus 1973 in New York City. Dj Kool Herc, een opkomende dj, organiseert een buurtfeest in een flatgebouw in The Bronx. Kool Herc warmt zijn publiek op met nieuwe beats die hij heeft gemaakt, als zijn maatje Coke La Rock de microfoon vastpakt en ritmisch begint mee te zingen met de beat( rappen). Deze stijl van muziek maken wordt gewaardeerd door het publiek en wordt al snel een ritueel op veel buurtfeesten in The Bronx.

 

kool-herc-coke-la-rock

Deze manier van muziek maken wordt bekend als hiphop. Al snel groeit hiphop uit tot een culturele beweging. Maar hiphop gaat verder dan alleen muziek maken. Ook dans begint deel uit te maken van de hiphop cultuur. Het begon met breakdance. Dansen op handen en voeten en het maken van acrobatische bewegingen. Voor veel Hiphoppers is breakdance een manier van zelfexpressie. De hiphopdans ontwikkelt zich verder met stijlen zoals:

  • Locking
  • Popping
  • Waving
  • Housing
  • Wacking
  • Krumping
  • Bonebreaking
  • New Style

Wil jij hiphop dansles in Amsterdam volgen? Amatore heeft hiphop danslessen voor kinderen en volwassenen.

Bekijk het aanbod aan hiphop danslessen in Amsterdam en boek een les.

Wat maakt hiphop zo speciaal en populair? Bij hiphop moet je het ritme kunnen aanvoelen. Er zijn geen standaardregels of technieken. Het biedt veel ruimte om jezelf te uiten. Door te freestylen kan iedereen zijn eigen versie van deze dansstijl creëren. Een combinatie van zachte en ruwe bewegingen en vraagt om creativiteit en energie.

Hiphop dansles in Amsterdam op Amatore

Ben je gecharmeerd van hiphop en wil je direct hiphop leren dansen? Op Amatore vind je hiphop danslessen in Amsterdam. Voor kinderen en volwassenen en op elk gewenst niveau. De docenten op Amatore geven les in veel stijlen, zodat jij meerdere hiphop dansstijlen kunt leren. En dat bij jou in de buurt. We brengen je snel en eenvoudig in contact met de docent van jou voorkeur.

Benieuwd geworden? Bekijk het aanbod aan hiphop danslessen in Amsterdam. 

schrijf je in voor onze nieuwsbrief