Jongerencultuurfonds Amsterdam en Amatore slaan handen ineen
Kevin Konings
lid sinds: 5-2016
03 Oktober 2017

Met Amatore hebben we onszelf tot doel gesteld om kunsteducatie voor iedereen zichtbaar en bereikbaar te maken. Daarom zijn we er trots op dat het Jongerencultuurfonds Amsterdam de handen ineen wil slaan om dit doel te bereiken. In dit artikel leggen we kort uit wat het Jongerencultuurfonds Amsterdam voor jouw als docent of leerling kan betekenen.

Waarom is het zo belangrijk?

Het behoeft eigenlijk geen uitleg, maar we doen het toch ;) Creatief bezig zijn is goed voor iedereen. Van jong tot oud. Maar zeker voor jong: tal van onderzoeken laten zien dat creatief bezig zijn de ontwikkeling van jouw kind ten goede komt. Het Jongerencultuurfonds Amsterdam en Amatore zijn van mening dat het salaris van je ouders geen reden mag zijn om wel of niet creatieve les te volgen.

Wat doet het Jongerencultuurfonds Amsterdam?

Het Jongerencultuurfonds helpt Amsterdamse jongeren die omwille van financiële redenen geen lid kunnen worden van een toneelclub of hierdoor geen muziekles kunnen volgen. Maar ook wanneer je op een andere manier creatief bezig wilt zijn kan je aankloppen bij het fonds.

Het doel van het fonds is om alle Amsterdamse kinderen de mogelijkheid te bieden om aan actieve kunstbeoefening te doen. Daarom levert het Jongerencultuurfonds een bijdrage in het lesgeld. Het gaat om een maximumbedrag €450,- per jaar dat vergoed wordt.

JongerencultuurfondsAmsterdam-Amatore

Hoe werkt het Jongerencultuurfonds?

Het Jongerencultuurfonds werkt simpel en eenvoudig. Een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht van jouw kind, maatschappelijk werker of jeugdhulpverlener, kan een aanvraag doen. Deze aanvraag stuurt de intermediair digitaal naar het Jongerencultuurfonds Amsterdam. Binnen 4 weken is de aanvraag afgehandeld. Op het moment van toekenning kan de docent die de les verzorgt de factuur rechtstreeks bij het Fonds indienen.

Willen jouw kinderen naar muziekles of dansles? Het Jongerencultuurfonds maakt dit mogelijk!

Er zijn alleen een paar belangrijke voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  • Jouw kind moet in Amsterdam wonen.
  • Jouw kind moet tussen de 4 en 18 jaar zijn.
  • Je bent zelf niet instaat om het lesgeld te betalen
  • Aanvragen gaan via een intermediair.

Wil jij als ouder les voor je kind beschikbaar maken? Vraag je intermediair om hulp.

Wat betekent dit voor de docent?

Als docent kan je ervoor zorgen dat ouders van het Jongerencultuurfonds weten, zodat er geen financiële drempels zijn om hun kind een creatieve les te laten volgen.

TIP van Amatore: vermeld op je profiel dat je een partner bent van het Jongerencultuurfonds. Op die manier zien zowel ouders als kind in één oogopslag dat zij bij jou terecht kunnen voor een les. Meer weten? Mail dan naar: info@jongerencultuurfonds.nl of team@amatatore.nl.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief